Šourock – Domov2021-05-12T11:19:32+02:00

Natečaj za
mlade bende
Prijavi se na nepozabno doživetje s svojim bendom in osvoji publiko. PRIJAVA PRIJAVA
Nagradni sklad
1000€
+ medijska podpora, koncertiranje, mentorstvo... PRIJAVA
Začuti glasbo
v živo
Zakleni garažo, ŠTUKov oder te čaka! PRIJAVI SE

V živo je živo!

Organizatorji Šourocka zagovarjamo, da so koncerti v živo dogodki edinstvene narave, na katerih se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Gre tudi za krepitev vezi med glasbeniki in oboževalci ter izkazovanje podpore določeni glasbeni kulturi oziroma sceni, kar na daljši rok pripomore k preživetju le-te. Zatorej: obiskujmo glasbene dogodke, podpirajmo (mlade) bende in prispevajmo h kakovostnemu razvoju (slovenskega) glasbenega prostora!

šourock natečaj V ŽIVO
JE ŽIVO
V ŽIVO
JE ŽIVO
ZMAGOVALCI NATEČAJA 2019 FAT BUTLERS STROKOVNA KOMISIJA šOUROCK 2019 DVORANA ŠTUK SIMBOL ŠTAJERSKE ROCK SCENE

Dogodki

Informacije o aktualnih dogodkih

STROKOVNA KOMISIJA
MATIC JEREB
MATIC JEREB
Na začetku srednje šole komaj prepriča očeta, da obvezno potrebuje električno kitaro, na kateri pa zdaleč ni dvignil toliko prahu, kot pa s svojim raskavim, edinstvenim vokalom in tako se mu je prostor na odru ponudil kar sam. Opazili so ga pubeci iz kolektiva Mean Machine, kasnejši Stari pes, h katerim je sedel kot ata na mamo. Legenda pravi, da še danes tulijo skupaj po odrih in kjer je polna luna tam je tudi on.
MATIC MLAKAR
MATIC MLAKAR
Z glasbo se je začel ukvarjati že v osnovni šoli, kjer je sodeloval pri raznih rock in metal skupinah.
Kasneje ga je to pripeljalo do glasbene produkcije in je pod imenom The Kraken Productions začel sodelovati z domačimi in tujimi izvajalci (od elektronike do metala).
Trenutno je tudi kitarist punk-rock skupine Alo!Stari.
DENIS JANČIČ
DENIS JANČIČ
Denis Jančič je že več let eden najboljših slovenskih hard rock in rock bobnarjev. V svoji glasbeni karieri je bil član številnih uspešnih skupin in projektov, kot so Yogurt, Dweal, Zoran Predin Band, Omet odpada, Projekt Krokar, itd.
MARKO FUREK
MARKO FUREK
Marko Furek, profesor glasbe, ki poleg poučevanja na osnovni šoli nudi znanje bass kitare in kitare še na zasebni glasbeni šoli Muziklub. Že od malih nog je nabiral izkušnje pri ustvarjanju glasbe v različnih skupinah in projektih, ki so obsegali različne glasbene žanre (pop, rock, jazz, funk, klasika…). Sodeluje s priznanimi imeni slovenske in tuje glasbe, med drugim je bil 11 let član skupine Nude. Trenutno aktiven član orkestra ToTi big band Maribor, Big band Slovenska Bistrica, skupine Zebra in tolkalne skupine Stick Control. Pogosto povabljen v sodelovanja z različnimi pihalnimi orkestri in komornimi skupinami.
ROBERT NOVAK
ROBERT NOVAK
Robert Novak – Flik je profesor glasbe in basist v raznih zasedbah. Trenutno je član in manager zelo uspešne slovenske rock skupine Mi2. Pred tem je sodeloval v raznih jazz in fusion projektih kot so Black Ballooon, Maska,… Snemal je pri zasedbah Be-Radio in Caligula, nastopal z big bandom SVEA Zagorje, Terezo Kesovijo in drugimi. Je koproducent večine albumov skupine Mi2, albumov skupin Kino, Strogo zaupno,…
ŽAN SERČIČ
ŽAN SERČIČ
Žan Serčič je pevec, kitarist, glasbeni producent in avtor številnih uspešnic tako zase, kot za številne sodelujoče glasbenike. Skladbe kot so Letim, Tebe ne dam, Zlomljena, Snežinki postajajo klasike na slovenskih radijskih postajah, sodelovanja z imeni kot so: Vlado Kreslin, Jan Plestenjak, Eva Boto in drugi, so ga pa izoblikovala v producenta, ki prepozna talent in ga kasneje tudi skozi glasbo zna predstaviti.
PRIJAVNICA ŠOUROCK 2021
Go to Top