Znani so štirje veliki finalisti letošnjega, že sedemnajstega zaporednega glasbenega natečaja, Šourock. Na finalu, ki bo potekal 30. septembra, se bodo za bogato nagrado in naziv Bend Šourocka 2020 potegovale skupine Strawberry Blondes, Lift Croco, Posebni Gostje in Hogminister.

Te se bodo ponovno predstavile na velikem finalu, ki bo potekal 30. septembra. Kot je že tradicionalno, bo finale potekal v mariborski študentski Meki – na Štuku. Trenutne razmere pa žal ne dopuščajo tega, da bi se na tradicionalni lokaciji zbralo za večere Šourocka tudi tradicionalno število ljudi. Zato so organizatorji poiskali drugo rešitev.

Za vse tiste, ki želijo razplet največjega glasbenega natečaja za mlade glasbene skupine spremljati v živo, bo 30. septembra potekal prenos oz. livestream.

Povzetek pred finalom je pripravila ekipa Dostop.si – celoten članek najdete na tej povezavi.

……

Obveščamo vas, da smo izbor 4. finalista preko glasovanja publike razveljavili. Pri preverjanju izvora glasov smo namreč naleteli na več nepravilnosti in kršitev samega števila glasov. Ker se točnega mesta kamor so ti glasovi šli ne da določiti, smo se odločili, da celotno glasovanje razveljavimo. Posledično je bil 4. finalist določen s strani komisije.