Naj se zgodi, kar se hoče – rock glasba vedno preživi in najde svojo pot. Tako so bili v preteklih dneh v okviru že legendarnega Šourocka izvedeni trije predstavitveni večeri. Na njih se je v epidemiji prijazni obliki predstavilo 14 nadobudnih skupin mladih slovenskih glasbenikov, ki se želijo pokazati in svojo ljubezen do rocka deliti s širšo glasbeno sceno.

 

Šourock na mariborski dijaški in študentski sceni že vrsto let velja za osrednji glasbeni natečaj. Na njem se vsako leto predstavljajo mlade in nadobudne slovenske rock skupine. Zaradi sprememb, ki jih je prinesla epidemija novega koronavirusa, pa je letošnja izvedba Šourocka (letos se ta odvija že sedemnajstič) potekala nekoliko drugače kot leta poprej. Tradicionalno spomladanski dogodek se je zamaknil v september, prav tako pa je do večjih sprememb prišlo v številu zbranih poslušalcev – teh z izjemo žirantov letos žal ni bilo.

8., 9. in 10. septembra so na Štuku potekali trije predstavitveni večeri. Na njih je pred strokovno žirijo nastopilo 14 skupin mladih glasbenikov. Ti so se z namenom predstavljanja avtorske glasbe in preigravanja že znanih ritmov v Maribor pripeljali iz vse Slovenije.

Celotni prispevek, ki ga je pripravila ekipa portala Dostop.si najdete na tej povezavi.

P.S.: In ne pozabite – 30. septembra nas čaka veliki finale, tokrat tudi z LIVESTREAM prenosom iz dvorane ŠTUK.