Izrednim razmeram navkljub je letošnji september potekal v znamenju dobrega rocka. Po treh večerih predizborov, na katerih se je predstavilo štirinajst odličnih skupin mladih glasbenikov, je laskavi naziv Bend Šourocka 2020 dobila skupina Strawberry Blondes.

Po letošnji nekoliko drugačni izvedbi že tradicionalnega in dobro znanega glasbenega natečaja Šourock smo končno dobili zmagovalce! Z nekajmesečno zamudo in v precej “koronski” izvedbi je laskav naziv Bend Šourocka 2020 dobila skupina Strawberry Blondes.

Na treh predvečerih, ki so potekali v začetku septembra, je strokovna žirija izbrala četverico bendov, ki so si po njihovem mnenju najbolj zaslužili priložnost, da se ponovno predstavijo še na finalu. Ti so nastopili na velikem finalnem večeru, kjer jih je poleg običajnega nastopa čakal poseben izziv. V svoj repertoar so namreč morali vključiti tudi priredbo ene izmed pesmi, ki je od naše osamosvojitve naprej na Pesmi Evrovizije zastopala Slovenijo.

Kako so potekali posamezni nastopi si lahko preberete v veliki reportaži na spletnem portalu Dostop.si. Tam boste našli tudi fotogalerijo ter video utrinke s finalnega večera.