Spoštovani ljubitelji glasbe in podporniki scene,

želimo podati nekaj novih informacij v povezavi z našim ljubim glasbenim natečajem ŠOUROCK. V normalnih razmerah, bi se nam ta mesec na odru ŠTUK-a predstavilo 15 glasbenih skupin, ki bi svoje glasbene vrline prenesli »iz garaže« v eno najboljših koncertnih dvoran pri nas. Ljubitelji rock glasbe bi se ob pivu ali dveh srečali in znova podprli dogodke, ki so nam blizu in ohranjali duh »v živi je živo!«.

Žal so nam trenutno vsem poznane razmere onemogočile nemoteno izvedbo letošnjega Šourock-a, čeprav smo vmes že konkretno vstopili v letošnjo sezono. Pridobili prijave bendov, vam predstavili novo spletno stran, naročili promocijski material, strokovna komisija, pa je nenazadnje, čeprav v nekoliko drugačni obliki, tudi izbrala 15 tistih skupin, ki bi bili del naslednje faze festivala.

Zaradi nejasnosti situacije in v obzir temu, da ne vemo kdaj bosta življenje in glasbena koncertna scena v Sloveniji začela dobivati nazaj svojo »staro« podobo, smo se odločili, da do jeseni aktivnosti povezane z glasbenim natečajem prekinemo. Šourock terja tudi veliko organizacijskega dela in časa, usklajevanja s partnerji, promocijo dogodkov in nenazadnje finančna sredstva, ki jih kot največji »supporter« in organizator zagotavlja ŠOUM.

Šourock bo (kmalu) nazaj

Po vseh teh letih je natečaj ŠOUROCK prerasel v pravi glasbeni festival, ki poteka skoraj celotno leto, zato se bomo, v kolikor bodo možnosti dopuščale, maksimalno potrudili, da koncertni del izpeljemo v jesenskem času, ali najkasneje ponovno prihodnjo sezono.
Želeli bi se zahvaliti vsem partnerjem, ki so nam tudi letos do tega koraka pomagali, Radiu SI – za ponovno neizmerno medijsko podporo, kakor tudi ostalim medijem ter glasbenim prijateljem, ki nam pomagate »furati« zgodbo Šourocka. Zahvala glasbenim skupinam, ki ste se prijavile na letošnji izvedbo, vidimo se kmalu – obljubimo ? Hvala celotni strokovni komisiji, ki je tudi letos posodila svoj obraz ter s svojim glasbenim znanjem doprinesla k kvaliteti projekta.

Verjamemo, da se kmalu vidimo na in pred odrom. Ker »V živo je živo!«, mi pa bomo še naprej vztrajali pri podpori mladim glasbenim skupinam ter negovanju žive glasbe.

P.S.: Še naprej spremljajte naše kanale – Facebook in spletno stran, kjer bomo sporočali »updejte«.