ŠOUROCK 2024

Razpis za ŠOUROCK 2024 se odpre v polovici meseca maja. Glasbene skupine spodaj najdete aktualni razpis, spletno prijavnico in soglasje za obdelavo osebnih podatkov.

Za dodatne informacije v zvezi s potekom natečaja »ŠOUROCK« se lahko obrnete na Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, Gosposvetska c. 83, 2000 Maribor ali na spodnji kontakt:

 • Anej Pevec – vodja natečaja

 • sourock@soum.si; 02/228 56 00

 • vsak torek in četrtek med 9. in 11. uro

Kandidati za “Bend Šourocka 2024” v okviru natečaja “ŠOUROCK” morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

 • v vsaki glasbeni skupini mora biti vsaj polovica članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo; če je število članov v skupini neparno, mora imeti status večina članov (primer: 3 od 5 članov)
 • k prijavnici mora glasbena skupina priložiti povezave do največ štirih in najmanj dveh skladb; od tega mora biti vsaj polovica skladb avtorskih
 • skupina ni prejemnica glavne nagrade predhodnih natečajev “ŠOUROCK”

Na podlagi posnetkov bo 5-članska strokovna komisija izbrala 15 glasbenih skupin. Te bodo glasbene nastope izvajale na treh predstavitvenih večerih, ki bodo predvidoma meseca septembra 2023. Izbrane glasbene skupine bodo o terminih nastopov obveščene vsaj 15 dni pred nastopom (na elektronski naslov, podan ob prijavi). Razpored skupin bo objavljen na spletni strani www.sourock.si in Facebook strani natečaja (www.facebook.com/sourock.natecaj).

Potek predstavitvenih večerov in finala:

Nastopi glasbenih skupin bodo potekali po dogovorjenem časovnem načrtu. Na vsakem predstavitvenem večeru bo nastopilo 5 skupin, vsaka bo imela 20 minut časa za nastop. Vsaj polovica pesmi, ki jih bo posamezna skupina izvajala, mora biti avtorskih.

Komisija, sestavljena iz priznanih glasbenih strokovnjakov, bo na podlagi nastopov sodelujočih glasbenih skupin izbrala 3 finaliste, ki bodo razglašeni na zadnjem, tretjem predstavitvenem večeru. Izbrane skupine bodo nastopile na finalnem dogodku, ki bo izveden v mesecu oktobru 2023.

Na predstavitvenih večerih bo potekalo tudi glasovanje obiskovalcev, ki bodo izbrali četrtega finalista. Skupina, ki bo prejela največ glasov obiskovalcev, bo skupaj s finalisti po izboru komisije nastopila na finalni prireditvi.

Skupine, ki bodo nastopile na finalni prireditvi, bodo morale opraviti posebno nalogo (npr. priredba znane pesmi), ki jo bo komisija določila vsaj 10 dni pred finalno prireditvijo. Vsaj polovica pesmi, ki jih posamezna skupina izvaja na finalni prireditvi, mora biti avtorskih.

Skupina, ki prejme naziv “Bend Šourocka 2024” in ki jo na finalnem dogodku izbere komisija, predstavlja dobitnika glavne nagrade.

Nastopajoče glasbene skupine soglašajo, da so seznanjene, da se bodo dogodki fotografirali in snemali. Fotografije in posnetki bodo uporabljeni za promocijo na socialnih omrežjih, spletnih straneh www.sourock.si in www.facebook.com/sourock.natecaj in YouTube kanalu natečaja (https://www.youtube.com/user/SourockNatecaj). Skupine s prijavo na razpis soglašajo, da izdajatelj razpisa prosto razpolaga s fotografijami in posnetki, v katerih se skupine pojavljajo.

Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z natečajem in pravili je dokončna in velja za vse sodelujoče. Pisni ugovori in pritožbe niso možni.

Nastopajočim skupinam organizator natečaja (ŠOUM) zagotavlja naslednje:

 • nastop v enem najboljših slovenskih prireditvenih prostorov (ŠTUK)
 • možnost uporabe glasbene opreme visoke kakovosti (ojačevalci, bobni), ki jo organizatorji najamejo pri Go Up Production in je na voljo vsem nastopajočim (za tehnične podrobnosti glede opreme se obrnite na organizatorja)
 • profesionalni avdio-vizualni posnetek izbrane pesmi
 • fotografije nastopa
 • topel obrok in pijačo
 • strokovno mnenje komisije o nastopu (prejeto po opravljenem nastopu po elektronski pošti)
 • omembe na promocijskih materialih, socialnih omrežjih in v medijih
 • promocijski paket za vsakega člana nastopajoče skupine

Skupina, ki prejme naziv “Bend Šourocka 2024” prejme glavno nagrado v vrednosti 1.000,00 € bruto, ki ga lahko skupina porabi po lastni izbiri, kot izhaja iz razpisne dokumentacije, več koncertov (Gora Rocka, Festival Lent, Lampiončki, studio Glas podzemlja, ŠOUROCK ’25, Castle festival) in PR podporo do pričetka naslednje sezone natečaja.

Potni stroški za nastope, ki jih skupina prejme kot nagrado, bodo povrnjeni.

Seznam nastopov se lahko tekom natečaja še spreminja in dopolnjuje.

Zaželeno je, da skupina deluje v okviru društva, kluba ali kakšne druge pravno organizacijske oblike delovanja in da prejemnik glavne nagrade prevzame nagrado preko društva, kluba ali kako drugače, saj se v nasprotnem primeru od navedenega zneska nagrade v skladu z slovensko zakonodajo obračuna dohodnina.

Prijavnica ŠOUROCK 2024

33%

Projekt je financiran s strani ŠOUM.

"Vsako leto smo na trnih, koliko bendov se bo prijavilo. Ogromno je dobrih bendov, ki nas vedno presenetijo. Šourock ima vselej zanimivo ponudbo, saj nastopi veliko skupin, ki igrajo različne žanre in vse skupine so dobre. Komisija nima lahkega dela."

Marko Soršak Soki