ŠOUROCK 2020

Razpis je odprt od 3. februarja do vključno 2. marca 2020. Glasbene skupine spodaj najdete aktualni razpis, spletno prijavnico in soglasje za obdelavo osebnih podatkov.

Za dodatne informacije v zvezi s potekom natečaja »ŠOUROCK ’20« se lahko obrnete na Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, Gosposvetska c. 83, 2000 Maribor ali na spodnji kontakt:

 • Anej Pevec – vodja natečaja

 • anej.pevec@soum.si; 02/228 56 00

 • vsak ponedeljek in četrtek med 11. in 13. uro

Kandidati za “Bend Šourocka 2020” v okviru natečaja “ŠOUROCK ’20” morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

 • v vsaki glasbeni skupini mora biti vsaj polovica članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo; če je število članov v skupini neparno, mora imeti status večina članov (primer: 3 od 5 članov)
 • k prijavnici mora glasbena skupina priložiti povezave do največ štirih in najmanj dveh skladb; od tega mora biti vsaj polovica skladb avtorskih
 • skupina ni prejemnica glavne nagrade predhodnih natečajev “ŠOUROCK”

Na podlagi posnetkov bo 5-članska strokovna komisija izbrala 15 glasbenih skupin. Te bodo glasbene nastope izvajale na treh predstavitvenih večerih, ki bodo aprila. Izbrane glasbene skupine bodo o terminih nastopov obveščene vsaj 15 dni pred nastopom (na elektronski naslov, podan ob prijavi). Razpored skupin bo objavljen na spletnih straneh www.soum.si, www.dostop.si in Facebook strani natečaja (www.facebook/sourock.natecaj).

Potek predstavitvenih večerov in finala:

Nastopi glasbenih skupin bodo potekali po dogovorjenem časovnem načrtu. Na vsakem predstavitvenem večeru bo nastopilo 5 skupin, vsaka bo imela 20 minut časa za nastop. Vsaj polovica pesmi, ki jih bo posamezna skupina izvajala, mora biti avtorskih.

Komisija, sestavljena iz priznanih glasbenih strokovnjakov, bo na podlagi nastopov sodelujočih glasbenih skupin izbrala tri finaliste, ki bodo razglašeni na zadnjem, tretjem predstavitvenem večeru. Izbrane skupine bodo nastopile na finalnem dogodku, ki bo v maju.

Na predstavitvenih večerih bo potekalo tudi glasovanje obiskovalcev, ki bodo izbrali četrtega finalista. Skupina, ki bo prejela največ glasov obiskovalcev, bo skupaj s finalisti po izboru komisije nastopila na finalnem dogodku.

Skupine, ki bodo nastopile na finalni prireditvi, bodo morale opraviti posebno nalogo (npr. priredba znane pesmi), ki jo bo komisija določila vsaj 10 dni pred finalom. Vsaj polovica pesmi, ki jih posamezna skupina izvaja na finalnem dogodku, mora biti avtorskih.

Skupina, ki prejme naziv “Bend Šourocka 2020” in jo na finalnem dogodku izbere komisija, predstavlja dobitnika glavne nagrade.

Finale popestrimo z nastopom Fat Butlers (Bend Šourocka 2019)

Nastopajočim skupinam organizator natečaja (ŠOUM) zagotavlja naslednje:

 • nastop v enem najboljših slovenskih prireditvenih prostorov (ŠTUK)
 • možnost uporabe glasbene opreme visoke kakovosti (ojačevalci, bobni), ki jo organizatorji najamejo pri Go Up Production in je na voljo vsem nastopajočim (za tehnične podrobnosti glede opreme se obrnite na organizatorja)
 • profesionalni avdio-vizualni posnetek izbrane pesmi
 • fotografije nastopa
 • topel obrok in pijačo
 • strokovno mnenje komisije o nastopu (prejeto po opravljenem nastopu po elektronski pošti)
 • omembe na plakatih (poimensko), socialnih omrežjih in v medijih
 • promocijski paket za vsakega člana nastopajoče skupine (majica, kemični svinčnik, vžigalnik, ovratni trak)

Skupina, ki prejme naziv “Bend Šourocka 2020” in jo na finalnem dogodku določi komisija, prejme glavno nagrado, ki zajema naslednje:

 • 1000 € za storitev po izbiri: a) studijsko snemanje, b) glasbena oprema, c) promocijski material
 • več koncertov: Gora Rocka, Festival Lent (Mladinin Oder), Lampiončki, Studio Glas podzemlja, ŠOUROCK ’20, 5 klubskih koncertov (klubi bodo izbrani, ko bo znan zmagovalec)
 • PR podporo do konca leta 2020

(Seznam nastopov se lahko tekom natečaja še spreminja, dopolnjuje. Potni stroški za nastope, ki jih skupina prejme kot nagrado, bodo skupini povrnjeni.)

Nastopajoče glasbene skupine soglašajo, da so seznanjene, da se bo na dogodkih snemalo. Posnetki bodo uporabljeni za promocijo na socialnih omrežjih, spletni strani www.dostop.si in YouTube kanalu natečaja (https://www.youtube.com/user/SourockNatecaj). Skupine s prijavo na razpis soglašajo, da izdajatelj razpisa prosto razpolaga s posnetki, v katerih se skupine pojavljajo.

PRIJAVNICA ŠOUROCK 2020

Form is deprecated, please cotact the webmaster to upgrade this form.

RAZPISNA DOKUMENTACIJA

PRENESI

“Vsako leto smo na trnih, koliko bendov se bo prijavilo. Ogromno je dobrih bendov, ki nas vedno presenetijo. Šourock ima vselej zanimivo ponudbo, saj nastopi veliko skupin, ki igrajo različne žanre in vse skupine so dobre. Komisija nima lahkega dela.”

Marko Soršak Soki